29 Ocak 2017 Pazar

Eymir Gölü, Ankara


Bu ara başlamışken ODTÜ 'den gidiyoruz:) Burada ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesini anlattım, şimdi Ankara'nın cennet köşelerinden Eymir Gölü'nden bahsetmek istiyorum. Denizimiz olmasa  da Eymir var, daha ne :)

Eymir Gölü ODTÜ arazisi içerisinde yer alıyor.  Göle Konya yolu- Oran istikametinden TRT kavşağından girerek özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Ya da Gölbaşı Haymana kapısını kullanabilirsiniz.  Araçla indikten sonra aracınızı otoparka bıraktıktan sonra giriş kapısından geçerek göle ulaşıyorsunuz.  Yaz mevsiminde hafta sonu maalesef ki çok kalabalık oluyor.  Bitmeyen araç kuyruklarıyla karşılaşabiliyorsunuz. 

Bildiğim kadarıyla göle giden toplu taşıma yok. Bazen TRT Kavşağında dolmuştan otobüsten inip göle kadar yürüyenler oluyor. Bu yol hem çok uzun hem de biraz tehlikeli açıkçası, yürümenizi tavsiye etmem.  Belki TRT Kavşağından taksiye binilebilir.

Eymir Gölü' nün gölün olduğu esas kısma girişleri sınırlı.Yaya olarak istediğiniz zaman gidebiliyorsunuz. Genel uygulama  ODTÜ mensubuysanız hafta içi araçla girebiliyorsunuz, hafta sonu araç girişi yasak şeklindeydi.  Araçta engelli bebek vs olduğunda izin veriyorlardı bazen. Mevcut uygulamada ise Nisan Kasım arası sezon başlıyor ve ring otobüs servisleri de bu dönem çalışıyor.  Yani Kasım -Mart arası gittiğinizde ring olmayabilir. 
Bir de Göle Giriş Kartı diye bir uygulama var. Şu adresten bilgi alabilirsiniz.

Eymir her mevsimde ayrı güzel.
Biz hep sonbahar, yaz döneminde gittik; ancak Instagram'da kış aylarında gölün donmuş halinin fotoğraflarını paylaşıyorlar harika görünüyor! 



Göl çocuklar için bir cennet olsa da dediğim gibi küçük çocukla ulaşım biraz sıkıntılı. Bunu da Eymir Gölü içerisindeki ringlerle çözebilirsiniz. Ringe binip belli noktalarda inebilirsiniz.  Tesis içinde Bağ Evi, Yelken Büfe, Orfoz, Çobanoğlu Restaurant gibi çeşitli restoranlar var.  Otopark alanından sağa doğru giderseniz Bağ Evi, sola doğru giderseniz de diğer tesisler var.

Bu tesislerin en popüleri sanırım Bağ Evi. Kocaman bahçesiyle yaz mevsiminde özellikle çocuklu aileleri cezbediyor.  
Eğer ayaküstü bir şeyler atıştıracaksanız büfeleri, kahvaltı için ise Bağ Evini tavsiye ederim. Çobanoğlu Restaurant da güzel.  En güzeli hepsini denemek:)



Yanınızda bir şeyler de götürebilirsiniz, fakat uzun uzun yürüyünce taşımak zor olabilir. Piknik sepeti vb ile göl kenarına serilenler genelde araçla gidenler, ya da çok kalabalık gruplar oluyor. 

Gölde  yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri de bisiklet kiralamak.  5-6 tane firma var. Ortalama saat ücreti 10- 15TL. (2016).  Gölün etrafı 12 km. Yürüyüşü sevenler için de iyi bir parkur. Biz çocuksuz hayatımızda hep yürüyorduk, sonra da bebek arabası iterek yürümüşlüğümüz var. Ancak son gidişimizde arabaya zor sığan bir çocuk, bir de onun eşyaları derken 20 kiloya ulaşan arabayı itmeyi başaramadık, artık tosbikin de yürüme zamanı gelmiş :) Şimdilik kendisi suya atlamayı tercih ediyor :)




Çocukla gezmek harika; ancak biz bebekken daha iyi geziyorduk. Arabasına koyup istediğimiz yere götürüyorduk. Şu anda Gezenti Tosbik 3 yaşında ve sendromlardan sendrom beğenen bir "bebek abi" olduğu için biz sağa gidiyorsak o sağa gidiyor, oturuyorsak koşuyor, koşuyorsak oturuyor, gezdik mi ne yaptık anlamıyoruz! Yine de kendisinin sloganı "Hayır annem daha eve diil" olduğu için gezerken sevimli oluyor:)

26 Ocak 2017 Perşembe

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi

Yaklaşık 5 yıldır bir ODTÜ mensubu olarak zaman zaman ODTÜ'ye giremeyen Ankaralılar nasıl vakit geçiriyor diye soruyorum kendime :) Elbette  Ankara'da gezecek yer çok. Zaten bu blog biraz da bunu anlatmak için kuruldu; fakat ODTÜ kampüsünün bendeki yeri bir başka. Hele ki çocuk sahibi olduktan sonra kıymetini daha iyi anladım. Bu kadar yeşil,  gerçek anlamda doğayla iç içe yerler ancak kampüslerde kaldı maalesef.

Bu hafta sonu da ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne gittik. Bu müze benim fakültemin tam önünde; fakat tosbiki götürme fikri gelişene kadar hiç gidip görmemiştim.
Biliyorsunuz çocukların dönem dönem taktıkları şeyler oluyor. Bu ara bizimki uçak. Harika Kanatlar ile yatıp kalkıyoruz. Madem öyle hadi uçakları görelim diyerek yola çıktık. Dondurucu soğukta biraz zor oluyor; ancak "Açık Hava Sergisi" olarak planlanmış kısımda çok fazla uçak yok zaten, sıkıca  giyinip karda kışta da gidebilirsiniz.




Bu beyaz uçağın adı "Uçan Tabut"muş.  Çok fazla düştüğünden bu ismi almış.




 Bu tren de çocukların çok ilgisini çekiyor.


Gezenti Tosbik keşifte..



Bu alan da yine açık hava kısmı, çeşitli araç motorları da sergileniyor.  Örneğin bu bir uçak motoru.


Bu da meşhur ODTÜ otobüsü...



Müzede "Uygulamalı Bilim Merkezi", "Ulaşım Tarihi Sergisi" ve "Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi" gibi çeşitli alanlar var. Ulaşım Tarihi Sergisinde arabalar
 Bilim ve Teknoloji Tarihi Gergisi'nde de günümüzden bugüne çeşitli teknolojik aletler yer alıyor.  Açık Hava Sergisini her zaman görebilirsiniz ancak diğer alanlar kapalı binaların içinde yer aldığından ancak hafta içi 09:00- 16:00; Cumartesi günleri de 10:00- 17:00 arası ziyaret edebilirsiniz. Pazar günleri ise kapalı.
Bu adresten müzedeki etkinlikler ile ilgili bilgi alabilirsiniz.




20 Ocak 2017 Cuma

Cumalıkızık, Bursa

Günübirlik Marmaris


Marmaris Part 1: Sedir Adası


Fethiye, Kayaköy, Ölüdeniz