Google'a Ekim- Kasım aylarında ne yapılır, nereye gidilir? diye sorduğunuzda karşınıza çıkacak ilk seçenek termal tatil. Birkaç ay öncesine kadar, "o ne ya, yaşlı teyzelerin arasında ne işimiz var ?!" diye düşünsem de bu yıl annemlerin beş yılı aşkın bir süredir gittiği Sarot Termal Vadi'ye gidince termal tatil hakkındaki fikrim oldukça değişti. Tesisin artıları eksileri var, onu aşağıda anlatacağım; ama özetle sonbaharda sıcacık havuz çok güzel bir şey !
Yazının en başında hemen belirteyim, Gezenti Tosbik küçük havuzda biraz sıkıldı, o yüzden havuzdan çok dışarıda gezdi. Havuz kısmını seven bendim!
Çocuk havuzları küçük, 6 yaş altı çocukların büyük havuza girmeleri de hem güvenlik hem hijyen sebebiyle yasak olunca ve tabi yanında babası da olmayınca çok zevk alamadı; ama bizimki eve gidelim derken diğer çocuklar sudan çıkmamak için diretiyorlardı :)
Gelelim tesise...
Sarot'un farklı birkaç tane termal projesi var. Bizim gittiğimiz devre mülk sistemiyle çalışan Termal Vadi. Burada ya bildiğimiz usül satın alıp her yıl belli bir kullanım bedeli ödeyip belli dönemde gidiyorsunuz, ya da bu daireleri günlük veya haftalık olarak kiralayabiliyorsunuz. O günlük ücrete tabii ve otel gibi fiyatlandırılıyor tabi.
Sarot devre mülk tesislerinde çeşitli evler var. Bizim kaldığımız 1+1. Ücretleri döneme göre değiştiği için net fiyat bilgisi veremiyorum; ama şöyle ki evde açık mutfak, oturma grubu, televizyon yer alan kısımdan oluşan bir salon ayrı bir yatak odası var. Toplam 6 kişi kapasiteli deniyor; mutfakta 6 kişi için yemek, çay takımı vs var, yemeği kendiniz yapıyorsunuz. 6 kişi 1+1'e sığılır bir şekilde; ama toplamda biri salon biri yatak odası olan 2 oda olduğunu düşünürseniz mahremiyet açısından rahat edemezsiniz; ama birkaç gece bekar arkadaşlarla kalalım, veya anne baba ailecek gidelim derseniz, gayet uygun fiyata kalıp havuzlardan faydalanmanız mümkün.
Evler tünellerle birbirine bağlı. En uzak noktadan havuza ve diğer tesislere hiç dışarı çıkmadan gidebiliyorsunuz yürüyen merdivenler yardımıyla.
Sarot'ta tabi ki temel tatil sebebi kaplıca ve havuz. Peki bunun dışında neler yapabilirsiniz?
Havuzlar sabah 09.00'dan akşam 21.30'a kadar açık. Öğlenleri 13:00- 14:00 arası kapatıyorlar temizlik için , onun dışında istediğiniz saatte gidebiliyorsunuz. Bu bölgede sauna, termal su, tuz odası, buhar odası da var. Buralarda 2-3 saat geçiyor rahat rahat. Ekstra ücret karşılığında tesis içinde yer alan spa, masaj , bakım hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Vadide çocuk parkındaki spor aletlerinin hepsi bozuk olsa da en azından çocuklar için park düşünülmüş olması güzel bence.
Hava şartlarının uygun olması durumunda yapılacak en güzel aktivite yürüyüş ve piknik.
Piknik alanları var.
Oturabileceğiniz çay bahçeleri de var; ancak kış aylarında giderseniz mevsim itibariyle buralara servis yapan kısımlar kapalı olduğundan kendi içeceğinizi alıp vadi manzaralı çardaklarda oturabilirsiniz.
Akşamları aktivite olarak sinema var. Ya da Oğuzalp'in "konser" diyerek sürekli gitmek istediği, oyun havası söyleyen bir beyefendinin "müzik dinletisi" var. Bildiğiniz düğün müziği! Bana pek hitap etmediği için ben ders çalışmayı tercih edip Oğuzalp'i anneannesi ve dedesiyle yolladım. Ne kadar eğlendiyse her akşam "konser"diye diretti :)
İçindeki Angaralı aşka gelince ...
Onun dışında en çok vakit geçirdiği yer bu çocuk oyun alanı oldu.
Bir diğeri de para atılarak çalıştırılan makinelerin olduğu bu alan. Bunların çoğu 1 TL ile çalışıyordu.
Tüm bunları düşününce bana göre Sarot'un en güzel yönü temiz havası ve konumu.
Hele ki bizim gibi Ekim ayının ilk haftalarında, Bolu sonbaharın en güzel renklerine bürünmüşken giderseniz yürüyüş yapmak ya da arabayla bir yere gitmek çok keyifli oluyor.
Biz de bolca yürüdük.
Biz, bir gün yeni yapılan devre mülk sistemindeki oteli ve çevresini gezdik; başka bir gün de Sarot Termal Otel'i gezdik. Şu anda yapılan devre mülk sistemiyle çalışacak olan otel hemen apart devre mülklerin yanında zaten.
Tesisin Karacasu Köyü yolundan görünüşü
Örnek daireden bazı fotoğraflar çektim merak eden olursa diye. Devre mülklerin içi böyle lüks değil tabi.
Dışarıdan görünüşü de böyle
Sarot Termal Resort &Spa adıyla bilinen halihazırda aktif olarak çalışan ve karşılaştırmasını yaptığım otel de yine devre mülklere bir km civarında.
Otelin dışarıdan görünüşü
Otelin bahçesi
Otelin hemen önünde yine ufak tefek ihtiyaçlarınızı temin edip, yöresel ürünler de alabileceğiniz küçük marketler var. Bir çay molası vermek için de çok güzel bir yer.
Sarot denildiğinde şu anda gidebileceğiniz iki tesis (ve vaad edilip bitirilemeyen çeşitli projeler) olunca hangisine gitsek diye soruluyor haliyle.
Benim karşılaştırmam şu şekilde :
Sarot Termal Mudurnu'da yer alıyor. Hem oteli, hem devre mülkleri var.
Biz devre mülklerde kalıyoruz ve karşılaştırma yaparsak devre mülkleri bence güzel.
Devre mülkler otele göre çok daha geniş bir alana yayıldığı için hiçbir şey yapmasanız çıkıp aralarında yürüseniz bile yetiyor. Balkonları vadiye bakıp ikinci üçüncü katlarda olanların manzaraları enfes. Yer seçerken buna da dikkat edebilirsiniz. Zemin katlarda hem manzara yok hem de kapınızı önünde sürekli bir insan trafiği olduğu için çok gürültülü.
Tesis olarak da otelin bayanlar kısmında açık yüzme havuzu yokken, devre mülklerde var. Termal otellerin en zevkli yönlerinden biri de bu değil mi ? Buz gibi havada açık havuzda yüzüyorsunuz. Su boyunuzu geçmediği için yüzme bilmiyorsanız da gidebilirsiniz, bu da bir artı bence.
Devre mülklerde sıkıntılı olan konulardan biri yemek.Yaz döneminde tesis daha faal oluyor tabi; Ekim ayında dışarıdaki oturma alanlarının hepsi kapanmış oluyor mesela. Bir de devre mülklerde genelde herkes kendisi yemek yaptığı için restoranlar çok iş yapamıyor, bu da fiyat kalite konusunda sıkıntı yaratıyor. Oğuzalp'in yumurta ve kuruyemiş alerjileri sebebiyle bizim için sürekli dışarıda yiyebileceği bir şey aramak daha zor olduğu için evde yaptık yemeklerimizi. Her gün dışarıda yiyecek olsak çok fazla seçenek yoktu ve sunulan ürüne göre maliyetli olacaktı. Otelde her şey dahil ücret öderseniz daha rahat edebilirsiniz.
Tabi biz 15 gün kaldığımız için yemek yapmayı planlayabildik. Bir iki günlüğüne gittiğinizde yemek yapmak çok da pratik olmayabilir. Bu durumda da yemek yiyebileceğiniz restoran, pastahane mevcut. Alışveriş için de A101 Market ve iki adet yöresel ürünler de satan mini market var. Ayrıca hediyelik eşya, bitkisel krem, sabun gibi sağlık ürünleri, havuz için gerekli mayo, terlik gibi ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz yerler de bulunuyor. Tesisin önünde de yöresel ürünler ve sebze meyve satılıyor.
Boyu kadar kabak görünce, "bu kabak neden yuvarlak değil?" diyerek inceleme başlatan gezenti tosbik
Tesisin dışında da yapabileceğiniz bir çok aktivite var.
Sarot'tan bir km uzaklıkta olan Karacasu köyüne muhakkak ama muhakkak gidin, zamana meydan okuyan ahşap evleri görün.
Biraz daha yürüdüğünüzde Karacasu Alabalık tesisine ulaşacaksınız. Ben o kadar sevdim ki, Burada uzun uzun anlattım .
Bu tesise ve çevredeki diğer restoranlara belli saatlerde servisler de oluyor, Sarot girişinde hepsinin reklamı ve bilgileri var.
Sarot'a gelmişken gidebileceğiniz yakın yerler arasında Mudurnu , Taşkesti, Sünnet Gölü, Göynük, Abant, Taraklı, Yedigöller, Gölcük, Beypazarı yer alıyor. Buralara Sarot'tan günübirlik ücretli turlar düzenleniyor; turlara katılabilir ya da özel aracınızla gidebilirsiniz.
Sarot genelde Adapazarı, Ankara ve İstanbullular tarafından çok tercih ediliyor yakın olması sebebiyle; ancak Türkiye'nin her yerinden gelen var tabi ki .
Buna istinaden yukarıda yazdığım gidilebilecek yerlerin yakınlığı Sarot'ta kalma sürenize göre değişir. Bir iki günle sınırlıysa örneğin Ankara'nın bir ilçesi olan benim de gezip iki farklı yazıda anlattığım Beypazarı elbette yakın değil; ancak devre mülklerin normal süresi olan 15 gün boyunca kalacaksanız ve örneğin Erzurum gibi uzak bir yerden geliyorsanız, gelmişken buraları görmek isteyebilirsiniz.
Doğa ile iç içe geçireceğiniz geniş vakitlerinizin olması ve içinizdeki keşfetme aşkının gün be gün artması dileğiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder