16 Kasım 2017 Perşembe

Sünnet Gölü, Göynük



Sünnet Gölünü Sarot Termal Vadi tatilimiz sırasında ziyaret ettik. 
Aslında Sünnet Gölü , suyun muhteşem rengi ile de ünlü bir göl; ancak şansımıza gittiğimizde hava öyle kapalı, öyle rüzgarlıydı ki, biz o renkleri ve suyun üstünde zıplayan balıkları göremedik.  Hatta öyle çok rüzgar vardı ki , bu halde gezdik . 





Sünnet Gölü , Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı, ilçenin  25 km kadar doğusunda kalıyor, yani Mudurnu ve Göynük arasında.  Bölgedeki diğer bir çok göl gibi Sünnet Gölü de bir heyelan gölü. 

 Göle giriş eskiden ücretsiz iken, Ekim 2017 itibariyle ücretli. Daha doğrusu gittiğinizde sizi karşılayan Sünnet Gölü Doğal Yaşam Oteli'nin önüne park ettiğinizde 9 TL otopark ücreti/milli park giriş ücreti adı altında bir ücret alıyorlar. Daha önceden böyle bir şey yokmuş. 

Göle geldiğinizde sizi karşılayan Sünnet Gölü Doğal Yaşam Oteli böyle bir yer. Burası restoranı da olan bir otel. 


Tesiste konakladım ancak gitmesem de cafe kısmını gezdim ve güzel bir mekan olduğunu söyleyebilirim.  Fiyatlar da makul. 


Tripadvisor'da da iyi yorumlar almış. İşletme sahibinin değiştiğini ve çok güzel bir otele dönüştüğünü söylüyorlar. 



Bizim gibi günübirlik gidecekseniz gölün etrafında yürüyebilirsiniz. Yürüyüş yolu gölün tam kıyısında değil, biraz daha yukarıdan gidiyor.  
Gölün çevresinde piknik masaların yer aldığı düzlük bir alan da var. 

Mevsimlerden sonbahar olunca artık boşalmış tabi etraf.



Burada bol bol köpeklerle oynadı. Oyuncu köpekler eminim büyümüştür. 

Bu gözleri farklı renkteki köpeğin neden serbest gezen diğerlerinden ayrılarak bu tel örgülerin arkasına hapsedildiği ise merak konusu. Farklılığın bedeli bütün canlılar için aynı galiba.. 



Ya da ormanın tadını çıkarabilirsiniz.  Gezenti Tosbik bol bol koşup saklambaç oynadı. 



Ben ilk kez bu kadar büyük çiğdemler gördüm. 



Göl kenarında düzlük yerler de var kamp yapmaya uygun.
Ancak internet araştırmalarımda gerçek kamp tecrübesine rastlayamadım. Herkes yapılabilir yazmış ama gerçekten kamp yapan var mı? Paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Bildiğim kadarıyla belli bir kamping alanı yok, ve Doğal Yaşam Oteli dışında ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz bir yer de yok. 

Balık avının yasak olduğunu belirten tabelalar da var; o tabelaların önünde balık avlayan da. Bu kısım biraz muallak. 

Biz bunların hiçbirini denemeyip, rüzgarın izin verdiği ölçüde gölün çevresinde yürüdük.  Biraz da trene bindikten sonra artık gölden ayrılma zamanı gelmişti. 


Bir sonraki yazıda sakin şehir Göynük ile görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder