17 Mayıs 2018 Perşembe

Neşeli Köy, Tepetaklak Ev, Niloya Köyü



Neşeli Köy Turkuaz Toki'nin hemen altında yer alan, içinde Tepetaklak Ev, Enstalasyon Müzesi ve yeni açılan Niloya Köyü gibi çeşitli konseptleri barındıran bir yer. Tepetaklak Ev açıldığından beri gitsek mi gitmesek mi kararsızlığımızı henüz sonlandıramamışken, Neşeli Köy içinde Niloya Köyü açıldığını duymamız ve bütün ünlü bloggerların "Harika bir yer!" demesiyle birlikte, Gezenti Tosbik'in çok seveceğini düşünerek soluğu burada aldık. 



Aldık almasına ama bu gezi Trip advisor  gibi sitelerin yorumlarının genelinde de belirtildiği üzere biraz hayal kırıklığı oldu.  Tepetaklak evi gezme karşılığında istenen 15 TL'den herkes şikayetçi ve  üzülerek belirtmeliyim ki sadece bu alanlar değil köyün tamamı adım başı para harcatma üzerine kurulmuş bir yer. 


Arabayı park ettiğiniz otoparkın yanındaki bu alanlar ücretsiz ve güzel olan tek yer diyebilirim . 




Evet Neşeli Köy konsepti güzel. İçerisindeki cafeler de hoş; ancak Tepetaklak Ev, Enstalasyon Müzesi ve yeni açılan Niloya Köyü gibi üç farklı alanı barındıran "köyde", girmek istediğiniz her bölüm için 15 TL ödemek zorundasınız. Üç kişilik bir aile için bu rakam 45 TL ediyor. Bir köye, bir Tepetaklak eve girseniz ,  100 TL'ye yakın bir rakam çıkıyor ve bu bahsettiğim yerleri gezme süreniz 10 dakika falandır ancak. 

 

Biz de dışarıdan bakmakla yetindik :) 
Hayatımda ilk defa bir müzeye gidip de "Ya çok pahalı ne gerek var" diyerek girmediğim bir gezi oldu bu.  Mesela Niloya köyü. 

Yoldan görüyorsunuz zaten. Girip gezdiğinizde artısı evin içini görmek ve fotoğraf çekmek. 
Hiç değilse bir yetişkin bir çocuk ücreti 15 TL olsa. 0-2 yaş çocuk ücretsiz bir  tek o yaş grubuna da bebek deniyor zaten. 


Gelelim yukarıda bahsettiğim kapitalizm tuzağı meselesine. 
Örneğin Niloya Köyü var ya hemen Niloya ürünleri satılan bir dükkan açılmış. Bütün çocuklar "Anneee balon!!!" diye ağlayarak geziyor.  

Cafe var mesela; ancak cafedeki minicik şişme park bile fahiş bir ücrete sahip. 
Bir de tesisin otopark alanı var güya ama orası doluydu. Arka taraflarda resmen çöplüğün içine park ettiğiniz yetmiyor gibi, biri  gelip başınıza dikilip para vermenizi bekliyor. 

Fotoğraf konusunda hakkını yememek lazım, güzel fotoğraflar veriyor. 
Gerçi onu da köyden ziyade aynı alanda daha önceden hizmet veren Cadde Hare'nin  fotojenik köşelerine borçluyuz. 


Özetle Neşeli Köy konsept olarak güzel düşülmüş; ancak çok gereksiz pahalı bir yer. 
Tepetaklak  Ev ve Enstalasyon Müzesi deneyimleri için gidilebilir belki; ama çocuklarımız köy görsün diyerek gidilebilecek bir yer değil bence
Beton binaların arasında küçük bir alan burası. 
Ankara'da köy deneyimi için gidebileceğiniz Altınköy Açık Hava Müzesi gibi bir yer var, Neşeliköy bence olsa olsa ayrı bir kulvarda değerlendirilir. 
Ee peki o zaman Ankara'da nereye gidelim diyenler, tüm Ankara yazıları için buraya tıklayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder