29 Haziran 2018 Cuma

Manavgat Şelalesi, Antalya



Manavgat Şelalesi sanırım coğrafya kitaplarında adına en sık rastladığımız şelale. 
Bizim içinse Antalya gezimizin en büyük hayal kırıklığı olarak kalacak. 

Şöyle ki Antalya merkezden kilometlerce yolu bu şelaleyi görmek için gittik; ancak görebildiğimiz  şey doğanın tahribatı ve yerli turistin "kazıklanması" oldu.  
Manavgat Şelalesine giriş ücreti kişi başı 6 TL. 

Daha önce Kurşunlu Şelalesi'ne gittiğimizde de benzer bir ücret ödediğimiz için bu rakamın normal olduğunu düşündük; ancak Manavgat Şelalesi'nde bir de otopark ücreti ödemeniz bekleniyor. Kaldı ki Kurşunlu koskocaman bir park. Manavgat'ta ise görüp görebileceğiniz bu alan. Orada da çoğu zaman fotoğraf çekmek için kuyruk oluyor.

Şelale, orman.. böyle yerlere gidince benim beklentim huzur oluyor; fakat gelin görün ki Manavgat Şelalesi'ne girdiğiniz andan itibaren karşınıza çıkan satıcılar pek de huzur bırakmıyor. Üstelik çoğu şey  de fahiş fiyata satılıyor. Örneğin McDonald's ın dondurma standı var, normalde 1.5 TL civarı olan külah dondurma 4 TL. Normal dondurmacı da 1 Euro=5 TL idi. 

Elinde papağanla fotoğraf çekelim mi diye peşinizde gezenler... 
Şelale kenarındaki restoranlar da hiç açıcı görünmüyordu...

Hiç abartmıyorum toplamda 10 dakika tahammül edebildik. Burada harcayacağımız vakti ve zamanı başka bir yere harcarız diyerek çıktık, ve Alanya'ya doğru yola koyulduk. 


Şu iki fotoğrafta da ee hadi gelmişken çekilelim dediğimiz için çekilmişti. 
Bloglarda, instagramda genelde her gezilen her aman şöyle de güzel, böyle de güzel denilerek anlatılıyor; ben beğenmediğimize beğenmedik demeyi de çok önemli buluyorum. Manavgat Şelalesi'ni işleten zihniyet, seni hiç mi hiç beğenmedik!
Antalya'daki daha keyifli gezilerimizi görmek için buraya tıklayabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder