2 Temmuz 2018 Pazartesi

Adanus Börekçisi, Ankara

Madem Ankara'ya geri döndük; o zaman Antalya yazılarına biraz ara vererek, Ankara'daki son keşiflerden bahsetme zamanı da gelmiş demektir. Hem de tam da videodaki gibi dumanı üstünde olanlardan! 



Ankara'daki  yeme- içme hesaplarını takip edenlerin çok iyi bileceği gibi, bu hesaplarda sık sık "Ahh Ankara'da tam anlamıyla güzel bir börekçi bulamadık" şeklinde serzenişlerde bulunulur.
Çoğu zaman da bu serzenişlerin hemen ardından Adana'daki börekçilere methiyeler düzülür. Levent Börekçilik'in böreği, Kazım Büfe'nin muzlu sütü, hayatında Adana'nın yakınından bile geçmemiş insanların bile çok iyi bildiği lezzetler, hepsi bir bir Adana'ya gidince yapılacaklar listesine kayıtlı. 



İşte tüm bu trendleri takip eden girişimciler Ankara'daki bu ihtiyaca cevap vererek Adanus Börekçisini kurarak Adana'nın böreğini Ankara'ya getirmişler.  
Restoranın ilk yorumlarına bakınca tereddüt etmeniz normal. Sıklıkla servisin yavaş, porsiyonların küçük olduğundan dem vurulmuş. Sanırım restoran bu yorumları okuyarak kendini geliştirme yolunda adımlar atıyor. Temmuz, 2018'de gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde doluluğa rağmen servis gayet hızlıydı. 


Gelelim böreklere ve porsiyonlara. Peynirli, kıymalı ve pastırmalı olmak üzere üç çeşit börek var. Pastırmalının içinde peynir de var. 200 gramlık börek fiyatı 12 TL civarı. Ben doydum; ama iştahlı bir insanın bu porsiyona doyması açıkçası pek mümkün değil, o zaman çare 1.5 ya da 2 porsiyon börek yemek. Kıymalı böreği denemedim; ama peynir ve pastırmalı için konuşacak olursak içine konulan malzemeyi, verilen emeği düşünüp mekanın konumunu da ekleyince fiyatlar makul. 

Peki Adana'daki lezzeti yakalıyorlar mı? Henüz Adana'ya gidip orjinalini yiyemedim; ama görüntü itibariyle yakalamışlar gibi duruyor.   

Kısa zamanda edindiği hayran kitlesine bakarsak, Ankara'nın aranan börekçisi bulundu diyebiliriz. 
Dilerim uzun soluklu olur. 


Tüm Ankara yazılarına buradan ulaşabilirsiniz. 
Afiyetle kalın!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder