13 Şubat 2017 Pazartesi

Tirilye, Bursa



Hep diyorum Bursa Allah'ın torpil geçtiği şehirlerden. Bir tarafı dağ, bir tarafı deniz..
Yaz aylarında Bursa'ya gitmişsek bir gün Mudanya, bir gün Gemlik, Kumla şeklinde muhakkak sahillerde dolaşıyoruz.  Bu kez Mudanya'yı bir 10 kilometre kadar daha geçip Tirilye' ye gittik.  Bu küçük kasaba çok mu çok şirin bir Rum köyü. Keyifle vakit geçirebileceğiniz sahili, salaş lokantaları, ayaküstü atıştırabileceğiniz yerleri var. 
Tek sorun hafta sonu arabayı park edecek yer bulmak.  Oldukça büyük bir alan otopark olarak açılmış; ancak turist akınına yine de zor yetiyor.  Tek kişi gidilecekse toplu taşıma kullanmak daha mantıklı olabilir. Mudanya'dan yarım saatte bir kalkan dolmuşlarla Tirilye'ye ulaşım mümkün. Karayolu tabelalarında daha çok Zeytinbağı yazıyor. Bu isimle takip edebilirsiniz.



Tirilye'ye gittiğinizde görebileceğiniz çeşitli yerler var. Bunlar Taş Mektep, Medikion Manastırı, Fatih Camii ve Avlulu Hamam. Ya da bizim yaptığımız gibi sokaklarda yürüyüp sahilde dolaşabilirsiniz. 




Tirilye'nin zeytini çok ünlü. Biz tercihimizi Emil Zeytincilikten yana kullandık. Burada zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı sabun gibi ürünlerin yanı sıra kolonya, şişeler, tabaklar gibi farklı hediyelik ürünler de mevcut.  Sahibi de Sakaryasporlu eski bir futbolcu, hoş sohbet bir beyefendi. Buradan Facebook sayfalarını inceleyebilirsiniz. Fiyatları turistik yerlerdeki gibi abartı değil, makul seviyedeydi genel olarak.



Çok aç değilseniz ve fazla da vaktiniz yoksa ya da ekonomik bir şeyler yiyeyim diyorsanız sahildeki balık lokantaları iyi bir seçenek. Yaşasın balık ekmek!









Tirilye'nin en güzel yerlerinden biri de tepe noktasında yer alan Çamlı Kahve. Burada muhteşem Tirilye manzarası eşliğinde kahve keyfi bir başka güzel.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder