18 Mart 2018 Pazar

Cafe Cuma, Ankara


Bahçelievler'de kestane ve ıhlamuru ile geride bıraktığımız kış aylarında Ankaralıların içini ısıtmış olan harika bir yer var: Cafe Cuma. 


Sıcaklığın sebebi sadece içeride bulunan soba değil, emin olabilirsiniz. 
Özenle hazırlanan lezzetler, sobanın üstünde tıkır tıkır kaynayan ıhlamur. Ve sadece lezzetlerin değil mekanda gördüğünüz her şeyin el emeği ile hazırlanmış olması da artı değer katıyor. 



Böyle bir menü geliyor mesela. 

Biz özellikle sobada pişen pizza için gittik.  
Eee kışın soba iyiydi, yazın ne olacak diye endişelenmeyin. Yaz ayları için de taş fırınları var.


Pizzadaki iddialarını kabul ediyorum. İncecik ve çıpçıtır hamuru var. Kahvaltısı da çok övülüyor, hatta instagram sayfalarında Ankara'nın en iyi kahvaltısı olarak övüyorlar kendilerini; ancak ben kahvaltının farklı kılacak bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. Buranın olayı pizza ve soba keyfi. Yukarıdaki menüden fiyatlara bakabilirsiniz.

Cafe Cuma Bahçelievler 65. sk 6/A adresinde yer alıyor. 
7. cadde üzerinden yürüyecekler için şöyle tarif edebilirim. Mc Donalds'ı geçtikten sonraki ilk arada. 
Afiyetle kalın. 
Diğer Ankara yazılarına buradan ulaşabilirsiniz. 

2 yorum:

  1. Tarz ve yaratıcı değil ucuz görünümlü bir mekan

    YanıtlaSil
  2. Yazılanların gerçekle bir gram alakası yok. İçerisi 1979 sonrası İran İslam devleti kurallarıyla yönetiliyor. Hatta belli açılardan Ayetullah Humeyni laik bile kalıyor olabilir. Olabildiğine gerici olabildiğine insaarın hayatına saygısız bir işletme sahibine sahip. Eğer kız/erkek arkadaşınızla el ele tutusuyorsaniz tebrikler bir adet vatan haini minvalinde damgalanıyorsunuz. Namus bekçiliği yönünden savak polislerine çiçek cocuklar gözüyle bakabilecegimiz türden psikolojik bir tacizle işletme sahibi kimliğinden namus bekçiliği kimliğine geçiliyor. Fiyatlar derseniz de bu cafede türk lirasından henüz 6 sıfır atılmamış gibi bir fiyatlandırma mevcut. Çaya bile 5 lira veriyorsunuz. Hem para vereyim hem de aşağılanayım derseniz tam sizlik bir mekan.

    YanıtlaSil