8 Haziran 2017 Perşembe

Harikalar Diyarı, Ankara


Ankara'ya yaz yavaş yavaş geliyorken bugüne kadar aman kesin bir şey yoktur deyip gidince vay be diyerek çok etkilendiğim bir parktan bahsetmek istiyorum. Biz karı koca eskiden de park severdik ama ilgi alanımız Göksu Parkı ile sınırlıydı:) Şimdi çocuk sahibi olunca acaba nerede oynar, nerede ilgisini çekecek bir şey olabilir, açık havada oynasın derdiyle sürekli bir araştırma halindeyiz. 
Bu park adı üstünde bir Harikalar Diyarı. Parkta havuzlar, koşacak yemyeşil alanlar, piknik alanı gibi çeşitli alternatifler var. Masal Adası olarak isimlendirilen bölümde ise çizgi film karakterlerinin kocaman halleri var. Çoğu aslında bizim çocukluğumuzdan.  Bir Niloya, Pepe falan yok; ama Heidi tekrar yayınlandığı için onu tanıdı mesela Gezenti Tosbik. Bir de Şirinler'i biliyordu. Karakterleri bilmese de her şekilde oradan oraya koşarken çok eğleniyor çocuklar. 

Masal Adasına ulaşana kadar biraz koşturdu yolda gördüğü çeşit çeşit kaydıraktan kaydı. 





Ağa takılmış bir örümcek :) 




Biz de onun kadar eğlendik valla :) 



Bir de Mickey Mouse'u tanıyor tabi. 




Daha kimler yok ki Masal Adasında. 
Alaaddin


Casper 


Türk Kahramanları


Daltonlar 



En çok eğlendiği kısım Şirinler Evi oldu. 
Sürekli girdi çıktı, kapıdan çıkarttık kuyuya girdi, uyuyan şirini uyandırmaya çalıştı :D 












Kurttan korkmuşmuş :) 


Ve günü tırtıl gezisiyle sonlandırdık. 
Biz ikimiz binelim deyince babamla bineceğim diye ağladı, inince de bir kere daha binebilmek için hadi seninle binelim annem diye yalvarıyor uyanık :D 


Parkta sadece çocuklara yönelik eğlence yok tabi ki. Çay bahçeleri, restoranlar da var, ama bizim aklımızda o gün başka bir alabalık restoranı olduğu için parkta bir şey yemedik. Ayrıca piknik yapacak alanlar da mevcut, gittiğinizde koca bir gün geçirebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder