25 Şubat 2018 Pazar

Mutlu Kayalar Lokantası, Ankara


Döner peşinde Ankara turumuza giriş yazısında Peçenek Döner'i anlatırken, Mutlu dönerinden de yine sıkça övülen Ankara dönercilerinden olduğundan bahsetmiştim. Listede  hep olsa da bu lokantalardan birine gidişim tamamen tesadüf oldu. Hadi bir kahve içelim diye aradığım arkadaşım dönerciye gitsek olur mu deyince reddetmedim tabi ki. 


Ankara'da birden fazla Mutlu Lokantası var. Benim gittiğim Akay Kavşağında yer alan Mutlu Kayalar Lokantası. Burası 1976'dan beri işletilen salaş bir esnaf lokantası. Arkadaşım gitmeden "Bak biraz salaş bir yer ama tavsiyelerine çok güvendiğim birisi bizi buraya getirdi, biz çok beğendik bence sen de seversin." diyerek uyarısını en baştan yaptı .  Açıkçası gitmeden isminin Mutlu Lokantası olduğunu bilmediğim için çok büyük bir  beklentim yoktu. Lokantayı görüp de lezzetlerini tadınca tavsiye edenlerin haklılığını tasdiklemiş olduk. 


Bizim tercihimiz tabi ki döner. Tahminimce Peçenek'in dönerini yağlı bulanlar, buranın dönerini daha çok sevecektir.  Bir tık daha az yağlı ve iyice kızarmış olduğunu söyleyebilirim. Yemekten önce masaya gelen sarma ise kendi başına övgüyü hak ediyor. 


Mutlu Kayalar Lokantası Akay Caddesi 15/16 Bakanlıklar adresinde.  Dönerin yanı sıra tas kebabı, kuru fasülye gibi sulu yemekler de mevcut.  Siparişinizle sarma ve salatanın ikram olarak geldiğini hesaba katınca fiyatlar gayet makul.  İki kişi iki döner, iki ayran için 46 TL ödedik. Çalışanların hepsi güler yüzlü ve kibar. 

Diğer Ankara yazılarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder