22 Şubat 2018 Perşembe

Bursa'da Lezzetli Bir Mola : Zennup 1844


Zennup 1884 Osmanlı izlerini her adımda gördüğünüz Bursa'ya çok yakışan bir restoran olmuş. 
Şef Ömür Akkor geleneksel lezzetleri modern bir konseptte sunuyor. 



Restoranın isminin de ilginç bir hikayesi var. Zennup babaannesinin adı, 1844 ise Türkiye'de ilk yemek kitabının basıldığı yıl.  Babaannesinin izinde, Halep lezzetlerinin, 150 yıllık Anadolu ekşi maya hamurunun peşine düşmüş Ömür Akkor ve restorandaki tüm yemekler bu özenle hazırlanıyor. 


Anadolu'nun farklı şehirlerinden gelen ekşi mayalar burada sergileniyor. 

Bu kısımda hediyelik olarak alabileceğiniz ürünler var. 

Tüm bu dekorasyonu ile içeri girer girmez size kendinizi özel hissettiren bir ambiyans var mekanda. Hele o giriş kısmında yapılan ekşi mayalı çeşit çeşit ekmek.  Mönüde kahvaltıdan, ana yemeklere ve efsane tatlılara uzanan oldukça çeşitli tatlar var.  Aşağıda mönü yaz aylarına ait, biz Şubat 2018'de gittiğimizde fiyatların kalem başı 3-4 TL arasında artmış olduğunu gördük. 





Zennup 1844 her  şeyin mevsiminde tüketilmesi taraftarı olduğu için mevsimsel , hatta bazen daha da sık yeniliyor mönüsünü. 

Benim tercihim bir Zennup 1844 klasiği olan Vişneli Kebap oldu. Lezzeti kendini fotoğraftan bile anlatıyor. 


Tatlılara karar veremeyince tercihimizi yarım yarım Helva-i Hakani ve Çennet Çamuru'ndan yana kullandık. İkisi de çok güzel; ama efsane olan Helva-i Hakani. Kesinlikle denenmesini tavsiye edeceğim bir lezzet. 


Fiyatlar mönüden de görülebileceği üzere çok ucuz değil. Ana yemekler için kalite fiyat oranı düşünüldüğünde bence makul. Tatlılar bir tık daha pahalı denebilir.
 Bir de bakır sürahiden sürekli servis edilen suyun ücreti alınıyor 5 TL. Genelde bu noktada da çok eleştiriliyor Zennup. İnsanlar haklı olarak sormadan getirilen bir şeyden neden para alındığını sorguluyorlar;  ancak o kadar saçma sapan mekanlarda küver altında alınan paraları düşününce bence önemsiz bir detay. 


Mekanla ilgili en önemli eleştirim servis elemanlarının asık suratlılığı. Hepsi böyle değil; ama bir kısmı buraya bunun için mi geldik, şu garson gitse de yemeğimizi yesek dedirten cinsten. Ve maalesef ki çoğu böyle servis yapıyordu. Tek bir kişi olsa insanlık hali o gün canı sıkkındır denilerek anlaşılabilir belki . Bize ilk gelen servis elemanı böyle suratsız biriydi, neyse ki sonra başka biri geldi de memnun bir şekilde siparişlerimizi verip yemeğimizi yiyebildik.  Tripadvisor, vb seyahat sitelerine baktığınızda da genelde benzer şikayetler görüyorsunuz.  Rezervasyon konusunda yaşanan sıkıntılardan da yine sıklıkla bahsediliyor bu gibi platformlarda. Umarım Zennup 1884 en kısa zamanda suratsızlığı profesyonellik sanan servis elemanlarını gözden geçirip yoluna daha mutlu müşterilerle devam eder.  Böylesi özel bir mekana yakışan bu olacaktır. 


Zennup Çamlıca Mh. Lefkoşa Caddesi, Eker Meydan Avm'de yer alıyor. 

Öğlen yemekleri biraz daha sakin oluyor; ancak kahvaltı ve akşam yemeği için rezervasyon yaptırmanızı öneriyorlar yoğunluktan dolayı. 


Tel: 0224 453 27 16 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder