22 Aralık 2016 Perşembe

Kaya Greenpark Bolu

Biz Ankara Adapazarı arası çok sık seyahat ediyoruz, fakat mesafe kısa olduğu için ya da örneğin Cuma iş çıkışı yola çıkmış olduğumuz ve bir an önce varmak istediğimiz için yol boyunca çok durmuyoruz. Bazen bunun tam tersi oluyor, bol vaktimiz oluyor o zaman geze geze gidiyoruz. Kaya Greenpark da böyle bir mola sırasında keşfettiklerimizden. Açıkçası tesadüf eseri durup, "gezenti tosbik" in etrafta koşmasıyla arkasında bir göl olduğunu keşfedince bunca zaman buradan bihaber olduğum için büyük pişmanlık yaşadım.

Kaya Greenpark Otel hem bir mola tesisi, hem restoran hem otel. Yoldan geçerken durup bir şeyler yiyip içebilirsiniz de konaklamayı da tercih edebilirsiniz. Hafta sonu doğayla baş başa olmak isteyenler için harika bir tercih olabilir. Şimdi karlı havada da ayrı güzel olacağını düşünüyorum. Zaten Bolu'nun doğası her mevsimde ayrı güzel. .. Örneğin Yedigöller hep sonbaharda gidilmeli olarak bilinir; ama yaz mevsiminde de yeşilin binbir tonuyla ayrı güzel oluyor.







Göl kenarında yürüyüş yapmak çok keyifli. Tabi mevsime uygun giyinmek önemli. Biz Eylül ayında gitmiştik ancak hani şu havanın biranda soğuduğu bir dönem vardı, resmen Aralık soğuğu vardı işte o zamanlar! Üzerimizde yazlık kıyafetler ve yağmurluk olunca çok fazla gezemedik ama yine de ördekleri besledik, oturduk yemeğimizi yedik.



Yemek olarak çok bir özelliği yok, hatta pahalı bile denebilir; ama manzara muhteşem ve sırf bunun için gitmeye değer!

Bir sonraki yazıda Yedigöller olacak, takipte kalın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder