21 Ocak 2018 Pazar

Peçenek Döner, Ankara




Ankara döneriyle meşhur bir şehir olunca hem yerel hem de turist gurmelerin üzerinde en sık tartıştıkları konu en güzel Ankara döneri.  Hakiki Ankara dönerinin konuşulduğu  listenin ilk sıralarında genelde Peçenek Döner, Cici Piknik, Özler Döner ve Mutlu Lokantası zikrediliyor.  Biz Peçenek'ten başladık ve döner peşinde Ankara turu yapmayı çok sevdik! 

Öncelikle şunu belirteyim ki yemek çok kişisel bir zevk. Instagram sayfamda Peçenek Döner ile ilgili post paylaştığımda biri yağlı yağlı ıyy iğrenç yazmış. Açıkçası bana da yağsız döner kupkuru geliyor; ama kimseye ıyy demiyorum, tercih meselesi diyorum. Evet, Peçenek'te döner yağlı ve bence tadı da buradan geliyor. 




Pidesini de gayet başarılı bulduk.

İki katlı mekanda hafta içi öğle arası yer bulmak zor; hafta sonu da yine kalabalıktı. Mekan büyük ama kalabalık ve öyle uzun uzun keyif yapabileceğiniz bir konsept yok; ye kalk olarak düşünülmüş sanki. 

Şu dönerin hafta sonu saat 16.00 gibi geldiği boyut. İlk takıldığını halini düşününce popülerliğini tahmin etmek zor değil. 


Et fiyatlarını düşününce fiyatlar da makul. Döner porsiyon 23, kıymalı pide 15 TL. 
Porsiyonlar çok büyük değil gibi görünüyor ilk başta ama döner biraz yağlı olduğu için yeterince doyurucu. Tek eleştirim çayın çok kötü oluşuydu. O da belki bize öyle denk gelmiştir bilemiyorum. 
Döner peşinde Ankara turlarımız devam edecek:) 

Peçenek Döner Zübeyde Hanım mh. Tesviyeciler cd. Seçim Sk. No: 69 adresinde. Cuma günleri kapalı ve kredi kartı geçmiyor, yanınıza nakit para almayı unutmayın. 
Tüm Ankara keşiflerine buradan bakabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder